Dallas’ta robot-drone ile yemek teslimatı başladı

Serve teslimat robotu, yemek siparişini restorandan alacak, Wing Auroloader toplama noktasına bırakacak ve ardından Wing’in insansız hava aracı, teslimatın son ayağı için müşteriye doğru havalanacak

Henüz tam anlamıyla yaygın olmasa da, yuvarlanan robotlar bir süredir yerel müşterilere mal teslim ediyor. Aynı zamanda, paketler drone’larla başınızın üzerinden uçuyor. Şimdi Serve Robotics ve Wing Aviation ikisini birleştirmeye hazır.

Google’ın ana şirketi Alphabet’e ait olan Wing, en azından 2018’den beri hava yoluyla küçük paketler taşıyor..Alphabet’in Project X’i altındaki kuluçkayı da eklerseniz daha uzun .

Şirketin “son derece otomatik” pil-elektrikli dronları o zamandan beri Avustralya, ABD, Finlandiya ve İrlanda’daki yüz binlerce müşteriye “ilaç ve kütüphane kitaplarından müşterilere sıcak kahvelere ve taze kurabiyelere kadar her şeyi” ulaştırdı

Uber destekli Serve Robotics’in teslimat robotları ABD kaldırımlarında uzun süredir dolaşmıyor, ancak şirket “Uber Eats ve 7-Eleven gibi kurumsal ortaklar için on binlerce teslimatı tamamladı.” Şimdi iki kuruluş, Dallas, TX’te yürüyen teslimat robotlarının erişimini genişletmek için birleşiyor.

“Serve teslimat robotu paketi Otomatik Yükleyiciye kaldırır, Wing drone paketi alır ve 6 mil yarıçapındaki bir müşteriye teslim eder”

Pilot projede, Serve’nin robotu tarafından restoranlardan yiyecek maddeleri alınacak. Bu daha sonra birkaç blok yarıçapındaki bir Otomatik Yükleyiciye gidecek ve bir Wing drone’una aktarılacak. Daha sonra, çok rotorlu/sabit kanatlı hibrit uçak, malları 6 mil uzaklıktaki müşterilere teslim etmek için yoğun caddelerin üzerinden havaya kalkacak.

Serve’in CEO’su ve kurucu ortağı Dr. Ali Kashani, “Restoranlara 2 mil mesafedeki tüm yiyecek teslimatlarının yaklaşık yarısını kapsayan pazarımızı, tüm bir şehir genelinde 30 dakikalık otonom teslimat hizmeti sunacak şekilde genişleten çok modlu bir teslimat deneyimi sunmak için Wing ile ortaklık kurmaktan heyecan duyuyoruz” .

Wing CEO’su Adam Woodworth: “Bu pilot ortaklık sayesinde Wing, Serve’in teslimat yarıçapını genişletme çalışmalarını desteklerken, aynı zamanda yoğun bölgelerdeki daha fazla esnafa ulaşmayı umuyor.”

Ortaklık, bu robottan drone’a modelinin, işletmelerin daha geniş kapsamlı teslimatları desteklemek için ek altyapıya yatırım yapma ihtiyacını ortadan kaldırması gerektiğini bildirirken, aynı zamanda servis operatörleri ve müşteriler için maliyetlerin düşürülebileceğini de belirtiyor. Pilotun uzunluğu açıklanmadı.

Kaynak: Serve Robotics

Dallas'ta robot-drone ile yemek teslimatı başladı
Dallas’ta robot-drone ile yemek teslimatı başladı

About The Author

Bir yanıt yazın