İsrail hava kuvvetleri Yemen'e saldırı başlattı

İsrail hava kuvvetleri Yemen'e saldırı başlattı

Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail’in son saldırılarında yaklaşık 50 kişi öldü

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in son saldırılarında yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Agence France-Presse’in haberi şöyle:

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in pazar günü güneydeki Sidon kenti yakınlarında düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 24 kişinin öldüğünü, 29 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Daha sonra İsrail’in doğu Lübnan’daki Baalbek-Hemel bölgesine düzenlediği hava saldırılarında “21 kişinin öldüğü, 47 kişinin de yaralandığı” bildirildi; bu da geçici bir sayım.

Bakanlık, Bekaa bölgesindeki Joub Cenin’e düzenlenen baskında dört kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail hava kuvvetlerinin Yemen’i vurduğu saldırılar; Doğu Lübnan’da 32 kişi öldü

İsrail’in Yemen’e yönelik hava saldırıları daha önce de insansız hava araçları ve füze saldırılarına yanıt olarak gerçekleşmişti. Ancak bu saldırının, çok sayıda uçağın katıldığı ve 10’a yakın hedefin vurulduğu Yemen’e yönelik en büyük İsrail saldırısı olduğu görülüyor.

Hudeyde’den gelen görüntülerde, şehrin bazı bölgelerinin yoğun bir toz bulutuyla kaplandığı, uzaktan da şiddetli patlamaların görüldüğü görüldü.

.

https://twitter.com/i/status/1840402697838563600

İsrail hava kuvvetleri Yemen’e saldırı başlattı

İsrail Savunma Kuvvetleri, ‘Husi terör rejimine ait askeri hedefler’ olarak nitelediği saldırılarda onlarca uçağın yer aldığını doğruladı

Yemen’in Hudeyde limanına hava saldırıları düzenlendi – haberler

Yemen’deki Kızıldeniz liman kenti Hudeyde’ye hava saldırısı düzenlendiğine dair haberler var . Reuters, yakıt tanklarının vurulduğunu bildiriyor. Daha fazla bilgi edindikçe size bu konuda en son gelişmeleri aktaracağız.

2021’den beri Husi kontrolünde olan Hudeyde, ithalata bağımlı olan Yemen halkına yiyecek ve diğer ihtiyaçların ulaştırılması açısından kritik öneme sahip. İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırısına yanıt olarak İsrail’e füzeler ve insansız hava araçları fırlattı ve Kızıldeniz üzerinden küresel ticareti aksattı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ,  baskının İsrail’in vuramayacağı hiçbir yer olmadığını kanıtladığını söyledi

Gallant, “Düşmanlarımı avlayacağım ve onları yakalayacağım ve sonları gelene kadar geri dönmeyeceğim..

Husilere yönelik saldırıyı Hava Kuvvetleri’nin kontrol odasından takip ettim. Mesaj açık – bizim için hiçbir yer çok uzak değil”

İsrail’in Yemen’deki Hudeyde limanına yönelik saldırıları ABD Centcom ile birlikte gerçekleştirildi – rapor

Axios’un haberine göre , İsrailli bir yetkili, İsrail’in Yemen’in Hudeyde limanına düzenlediği son saldırının ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (Centcom) ile birlikte gerçekleştirildiğini söyledi.

İsrailli yetkililer, saldırıların Husilerin son haftalarda Tel Aviv’e yönelik başlattığı uzun menzilli balistik füze saldırılarına misilleme olduğunu belirtti.

İsrail hava kuvvetleri Yemen'e saldırı başlattı
İsrail hava kuvvetleri Yemen’e saldırı başlattı

About The Author

Bir yanıt yazın