Karıncalar Karbonatla Nasıl Öldürülür

Karıncalar Karbonatla Nasıl Öldürülür

Karbonat Gerçekten Karıncaları Öldürür mü? Uzmanlar Bunu Nasıl Etkili Hale Getirebileceğiniz Konusunda Tartışıyor

Karıncalar Karbonatla Nasıl Öldürülür?

 

Karıncalar büyük ve yaygın bir ev zararlısıdır. Mutfaklarda, yemek odalarında ve evin diğer alanlarında aniden belirebilirler ve sayıları her geçen gün artar.

Elinizde bulunan malzemeleri kullanarak karıncalardan kurtulmaya çalışıyorsanız, karıncaları öldürmek için karbonat kullanmayı duymuş olabilirsiniz.

Bu düşük maliyetli, toksik olmayan bileşen,  iddia edildiği gibi karınca yok etme çözümü mü?

Bunu öğrenmek için uzmanlarla konuştuk ve cevap şu: Duruma bağlı. Karbonatın karıncaları öldürüp öldürmediği hakkında bilmeniz gerekenler şunlar.

Karbonat Karıncaları Öldürür Mü?

    –Black Pest Prevention başkanı Nicole Carpenter: “Ne yazık ki, karbonat karıncalar için en etkili çare değil.. Bunun nedeni, karbonatın karıncaları gerçekten öldürmesi için karıncaların önce onu yemesi gerektiğidir.”

    –Viking Pest Control’de teknik ve eğitim lideri olan James Agardy: Karıncalar karbonatı yedikten sonra, ‘karbonat içeride reaksiyona girer ve karbondioksit gazı üretir’ .. Karbonatın tek başına çok iştah açıcı olmayacağını belirtmeliyim.  Bunun nedeni, karıncaların hafif tuzlu karbonat yerine tatlı yiyecekler yemeyi tercih etmeleridir. Ancak, bir veya iki bileşenin eklenmesi, karbonatı acil durumlarda karıncaları yok eden bir çareye dönüştürebilir.

Karıncalar Karbonatla Nasıl Öldürülür?

Pudra Şekeri ile Karbonat

Viking Pest Control’de teknik ve eğitim lideri olan James Agardy: “Kabartma tozuna pudra şekeri eklendiğinde daha lezzetli hale geliyor ve karıncaların onu kabul etme şansını artırıyor”

İşte karınca yok edici bir çözüm için ikisini birleştirmenin yolu.

  1. Bir kısım kabartma tozunu bir kısım pudra şekeriyle karıştırın. Çok fazlasına ihtiyacınız yok—her birinden bir veya iki yemek kaşığı muhtemelen yeterli olacaktır.
  2. Karışımı sığ bir kavanoza veya kapağa koyun ve karıncaları fark ettiğiniz yere yerleştirin.
  3. Karıncalar pudra şekerine çekilecek ve içine karıştırılan karbonatı ayırt edemeyecekler.

Borik Asitli Karbonat

Daha da etkili bir karınca öldürme çözümü için karbonata biraz borik asit ekleyin.

Borik asit karıncalar için oldukça toksiktir ve daha güçlü hale getirmek için karbonat çözeltisine eklenebilir.

Ancak borik asidin insanlar ve diğer hayvanlar için hafif toksik olduğunu unutmayın, bu nedenle evcil hayvanlardan ve çocuklardan uzak tutun.

  1. Eşit miktarda borik asit, karbonat ve pudra şekerini karıştırın. Karıncaları çekmek için pudra şekerinin tatlılığına yine de ihtiyacınız olacak.
  2. Bu toz halindeki çözeltiyi sığ bir kaseye veya küçük bir tabağa dökün ve karınca gördüğünüz her yere koyun.
  3. Yemleri bir veya iki hafta sonra değiştirin ve karıncaları göremeyene kadar dışarıda tutun.

Karbonatı Dağıtmak

Karıncaları verandalar veya güverteler gibi dış mekanlardan uzak tutmak istiyorsanız, yukarıda belirtilen iki karışımdan birini serpiştirmeyi düşünün. Ancak bunun biraz dağınık olabileceğini unutmayın!

  1. Yukarıdaki talimatlara göre kabartma tozu, pudra şekeri ve borik asidi (isteğe bağlı) birleştirin. Toplamda en az yarım su bardağı karışıma ihtiyacınız olacak.
  2. Karbonat karışımını piknik masalarına, açık hava yemek alanlarına ve karıncaların yoğun olduğu diğer yerlere serpin.
  3. Yağmur veya şiddetli rüzgardan sonra tekrar sulayıp değiştirin.
Süpürgelik yakınındaki karıncalar

Karıncaları Doğal Yollarla Uzak Tutmanın Yolları

Eğer karbonat karınca sorununuzu durdurmak için pek bir şey yapmıyorsa, endişelenmeyin.

    -Carpenter: “Karıncaları öldürmek veya hatta caydırmak için daha etkili yöntemler var.. örneğin rneğin kullanımı kolay ve çevre dostu olan gıda sınıfı diyatomlu toprak kullanımı gibi.”

Diyatomlu toprak, kapı ve pencerelerin etrafına serpilebilir ve karıncaların içinden geçerken onlara zarar verebilir.

    -Carpenter: “Talk pudrasının (bebek pudrası) diatomlu toprağa benzer bir etkiye sahip olduğunu ve aynı şekilde kullanılabileceğini belirtmeliyim..”

   -Carpenter: “Karıncaları öldürmenin bir diğer tamamen doğal yolu da kaynar su kullanmaktır; büyük bir tencere kaynar su, karınca yuvasının üzerine yavaşça dökülerek içindeki karıncalardan kurtulabilir. Sadece geri çekildiğinizden emin olun!”

Bir Profesyoneli Ne Zaman Aramak Gerekir

Eğer karbonat, borik asit, diatomlu toprak veya kaynar su karınca sorununuzu hala çözemiyorsa, büyük silahları devreye sokmanın zamanı gelmiş olabilir: haşere kontrol uzmanı.

Karıncalardan Doğal Yollarla Kurtulmanın 20 Etkili Yöntemi

Karıncaları uzak tutmak için bu kolay ev ilaçlarını deneyin

Karıncalar bir eve hızla saldırabilir ve bir yiyecek kaynağı bulurlarsa ortaya çıkmaya devam ederler.

Hangi karınca türüyle uğraştığınıza bağlı olarak, kovucu ürünler sorununuzu çok daha kötü hale getirebilir.

01. Taze Kahve Telvesi Demleyin

bir çay kaşığı kahve telvesi

Sabah kahvenizi içerek karınca istilasını uzak tutun. Sabah kahvenizi demledikten sonra kalan kahve telvelerini alın ve karıncaları olay yerinden uzaklaştırmak için enfekte olmuş bölgeye serpin.

Bu, kahve telvesinin kurudukça etkisinin azalması nedeniyle tekrarlanması veya başka bir işlemle birleştirilmesi gereken geçici bir yöntemdir.

Bunun işe yaramasının nedeni: Karıncalar kahve kokusundan nefret eder ve kahve telvelerinizin bulunduğu yerden ayrılmak isterler. Bu yöntem, sorunu tamamen ortadan kaldıran ve geri gelmelerini engelleyen bir çözüm hazırlayana kadar karıncalarınızı istila edilmiş alandan uzaklaştıracaktır

 

02. Sirke veya Esansiyel Yağ Bazlı Temizlik Spreyleri

köşeye sirke püskürten kişi

Sirke ve uçucu yağlar karınca kovucu ürünler olarak kullanılmamalı ancak yine de doğal karınca kontrol planında bunlara yer vardır.

Eğer içeride çok sayıda karınca varsa bu yöntem pek işe yaramayacaktır; ancak içeride orada burada karıncalar görüyorsanız, üzerlerine temizlik ürününüzü sıkın ve bir havluyla silin.

Bunun işe yaramasının nedeni: Temizlik ürününüz yalnızca gördüğünüz karıncaları öldürmekle kalmayacak, aynı zamanda karıncaların arkadaşlarına yiyecek sinyali göndermek için geride bıraktıkları feromon izlerini de temizleyecektir. Arkadaşlarını davet edemezlerse geri dönmek istemeyecekler ve başka yiyecek kaynakları bulmaya gideceklerdir.

Uyarı

Asitliği nedeniyle sirke genellikle doğal taş tezgahlar için çok serttir. Granit, mermer, kuvars veya başka bir taş tezgahınız varsa , tezgahınızı silmek için normal sprey temizleyicinizi kullanın. Yine de koku izlerini ortadan kaldırarak karıncalara yardımcı olacaktır.

03. Boraks

boraks ve şurubu karıştıran kişi
 /  

Boraksı karınca yemi yapmak için kullanmak için, onu karıncalara yiyecek kaynağı olarak cazip gelen bir şeyle karıştırmanız gerekir. Bu onları onu yemeye teşvik edecektir. Tanımlama, haşere kontrolündeki ilk ve en önemli adımdır, bu nedenle yem olarak ne kullanacağınız, uğraştığınız karınca türüne bağlıdır:

  • Şeker karıncaları ve diğer tatlı arayan karıncalar için: Jöle, şurup veya bal gibi tatlı bir şey kullanın
  • Kaldırım karıncaları ve protein ve yağı seven diğer karıncalar için: fıstık ezmesi veya Nutella gibi bir şey kullanın

3/4 çay kaşığı boraksı, yaklaşık 1/4 fincan seçtiğiniz tatlı veya tuzlu bazla karıştırın . Sonra, karışımı karıncaların bulabileceği bir yere koyun. Küçük çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa, karışımı onların erişemeyeceği bir yere koyduğunuzdan emin olun. Doğal olabilir, ancak boraks yine de toksiktir. 1

Bunun işe yaramasının nedeni: Boraks tüketildiğinde yavaş etkili bir zehirdir . Bunu tüketen karıncalar zehirlenir, ancak diğer karıncaları bu yeni “yiyecek kaynağına” yönlendiren koku izleri bırakmadan önce değil. Umut, onlara kraliçeye geri götürme ihtiyacı hissedecekleri kadar harika bir yiyecek kaynağı vermektir. Kraliçe yoksa yumurta da yok, koloni de yok.

04. Portakal kabuğu

Portakal kabukları
Portakal kabukları, sığır yemine eklenebilecek bir tür gıda üretim artığıdır. 

Karıncaları akın ettikleri bölgeden uzakaştırmak için mutfağınızda bulunan portakallardan birinin kabuğunu soyun . Portakalınız yoksa ama limon veya greyfurt gibi başka turunçgilleriniz varsa, bunlar da işe yarayacaktır.

Bunun işe yaramasının nedeni: Çoğu turunçgil kabuğu, karıncaları öldüren D-limonen adlı toksik bir asidik yağ içerir. Bu kabukları karınca istilasının olduğu yere yerleştirerek, karıncaların izlerini ve çekildikleri yiyecek kaynağının kokusunu maskeleyecek ve geri dönmelerini önleyeceksiniz.

05. Bebek Pudrası

kemirgen yollarını belirlemek için bebek pudrası serpmek

Karıncaların geldiğini düşündüğünüz giriş noktasına bir sıra talk pudrası serpin. Pudrayı doğrudan karınca istilasının üzerine serpmediğiniz sürece, sırayı serpmek karıncaları öldürmez, sadece kokularını dağıtır.

Neden işe yarar: Talk pudrası doğal bir karınca kovucu olarak iki şekilde çalışır. Kokusu tek başına karıncaları izlerinden uzaklaştırmaya yetecek kadar güçlüdür, ancak ana maddesi olan talk, karıncaların minik nefes deliklerinden sızacağı için doğrudan yaratıkların üstüne döküldüğünde karıncaları boğabilir.

06. Öğütülmüş tarçın

Yukarıdan beyaz ahşap arka plan üzerinde izole edilmiş beyaz seramik kasede ince öğütülmüş tarçın. Tarçın çubukları.
 

Tarçınlı karınca kovucu, karıncaları orijinal yiyecek kaynağından uzaklaştırır ve onları gitmeye zorlar. Karıncaların olay yerinden uzaklaşmasını ve sorunlu alanı terk etmesini izlemek için elinizdeki öğütülmüş tarçın baharatını veya bütün çubukları istila edilmiş yere koyun.

Neden işe yarıyor: Tarçın, karıncalar için çok etkili olan güçlü bir kokuya sahiptir. Bu baharat, istilanın etrafına bir çizgi serperek karıncaları öldürmek yerine caydıracaktır.

07. Kırmızı biber

Kırmızı biber
 

Tarçınınız yoksa ama bir kavanoz kırmızı biberiniz varsa, tozu evinizin girişine, süpürgeliklere veya sorunlu bölgeye serpin. Sadece karışımın pantolonlardan veya çocuklardan uzak olduğundan emin olun.

Neden işe yarıyor: Cayenne biberi, karıncaları rahatsız eden güçlü bir kokuya sahip olması bakımından tarçına benzer. Bu doğal karınca kovucu, karıncaları ilk başta cezbedici olan kokuyu maskelemek için izlerini tıkayarak evinizden uzaklaştırır ve böylece onları şaşırtır.

08. Sabun veya Temizleyici Sprey

sprey temizleyici şişeleri, limonlar ve karbonat

Kolay, doğal bir karınca kovucu bulaşık deterjanı ve cam temizleme spreyidir. Bu sadece karınca sorununuzu ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda evinizi de temizler.

Bir sprey şişesi alın ve bulaşık deterjanınızı ve suyu karıştırın veya sadece cam temizleyicinizi tercih edin. Hangi karışımı tercih ederseniz edin, karıncaların geldiği evinizin girişlerine veya karıncaların üstüne püskürtün.

Bunun işe yaramasının nedeni: Sabun ve cam temizleyiciler, karıncaları temas halinde öldüren kimyasallar içerir. Bu, karıncasız bir ev için sorunu hızla en aza indirmenin harika bir yoludur.

 

09. Diyatomlu Toprak

Keneleri uzaklaştırmak için dış ev duvarına serpilen beyaz toz diatomlu toprak

Diyatomlu toprak, koloninin aktivitesini azaltmak için evinizin karınca istilasına uğramış bölgesine serpebileceğiniz bir diğer tozdur. Bu toz, çalışmaya başlamak için süpürgeliklerinizin veya giriş alanınızın etrafına serpilmelidir.

Diyatomlu toprak, birkaç gün içinde küçük bir koloniyi yok edecek kadar güçlüdür, ancak püf noktası bu tozu tüm koloniye serpiştirmektir. Daha büyük istilalar için, bu yöntemin işe yaraması daha uzun sürebilir çünkü anahtar, saklanan tüm karıncaları bulmaktır.

Bunun işe yaramasının nedeni: Diyatomlu toprak, kayada bulunan bir bileşen olan silika içerir. Bu silika karıncalarla temas ettiğinde, karıncanın vücudu tarafından emilir ve susuz kalmalarına ve ölmelerine neden olur.

10. Borik Asit Kullanın

ev yapımı borik asit ve pudra şekeri karışımı, evin hemen kapı çerçevesinin dışında bir yığın halinde

Borik asit (Boraks ile karıştırılmamalıdır), benzer isimli rakibinde bulunan aynı bileşiğin bir başka çeşididir.

Bu yöntem, eşit miktarda tatlı yiyecek (fıstık ezmesi veya pudra şekeri düşünün) ve su ile karıştırılmış bir borik asit tozu içerir. Bu macunu karınca istilasının yakınında açıkta bırakın, böylece karıncalar borik asidin sihrini göstermesi için beslensin.

Bunun işe yaramasının nedeni: Karıncalar, onları tuzağa çekmek için borik asitle karıştırılmış tatlı malzemeye çekilir. Borik asit, karıncanın sinir ve sindirim sistemlerine zarar verir ve ölmelerine neden olur.

 

11. Karanfiller

Seramik kaşıktaki karanfil/baharatın yakın çekimi
 

Karanfil, karıncaların pek sevmediği tarçına benzer bir baharattır. Bu yöntem, istila edilmiş bölgelere püskürtmek için en az iki yemek kaşığı karanfilin bir şişe ılık suda karıştırılmasını gerektirir.

Bunun işe yaramasının nedeni: Karanfiller, karıncaları çekildikleri kaynaktan uzaklaştıran güçlü bir kokuya sahiptir. Evinize giren veya şeker kavanozunuzun etrafında dolaşan karıncalar fark ettiyseniz, bu karanfil karışımını püskürtün ve karıncalarınızın bölgeden uzaklaşmasını izleyin.

12. Kabartma Tozu ve Pudra Şekeri

Güverteden gelen köpek idrarı kokusuna karbonat serpmek

Bir diğer doğal karınca kovucu ise karbonat ve pudra şekeridir. Karıncaları çekmek ve öldürmek için bu tebeşir benzeri karışımı evinizin etrafına serpin.

Bunun işe yaramasının nedeni: Pudra şekerinin tatlı kokusu karıncaları beslenmek için karbonat karışımına çeker. Karbonattaki asit sistemlerine yerleşecek ve karıncaların birkaç dakika içinde ölmesine neden olabilir.

 

13. Biraz Su Kaynatın

Ocak üstünde kaynar su dolu tencere
 

İstilanızı anında ortadan kaldıracak bir karınca kovucu kaynar sudur. Karınca kolonisinin üzerine dikkatlice dökmeden önce bir tencere suyu kaynatın.

Neden işe yarıyor: Kaynama sonucu oluşan aşırı ısı karıncaların hayatta kalması için çok şiddetlidir, ayrıca suda boğulurlar. Bu yöntem tüm bir koloniyi yok etmenin en kolay yollarından biridir, ancak püf noktası tüm karıncaları bulduğunuzdan emin olmaktır.

14. Bir Tebeşir Çizgisi Çiz

karıncalardan etkilenen bir köşede tebeşir kullanan kişi

Tebeşir, karıncaları izlerinden uzaklaştırmanın ve istilayı kendiniz yok etmek için başka bir yönteme başvurmadan veya profesyonel birini aramadan önce sorunu kontrol altına almanın güvenli bir yoludur.

Öncelikle bir tebeşir çubuğu alıp enfekte bölgenin etrafına bir çizgi çekin veya bir tebeşir çubuğunu öğütüp tozunu serpin.

Bunun işe yaramasının nedeni: Tebeşir, karıncaların kokladığı orijinal kokuyu karıştıran kalsiyum karbonat içerir. Bu yöntem yalnızca karıncaları karıştıracak ve sorunu tamamen ortadan kaldırmayacaktır, bu nedenle istilayı tamamen ortadan kaldırmak için güvenilecek bir taktik değildir. Ancak, evinizin girişlerinin önüne bir tebeşir çizgisi çekmek, karıncaların içeri girmesini ilk etapta engeller.

 

15. Yiyecek Dağınıklıklarını Temizleyin

Dağınık masanın üzerinde şeker yiyen kırmızı karıncalar
Karıncalar içeride doğrulanmış bir yiyecek kaynağı bulabiliyorlarsa, onları kontrol etmek ve dışarıya geri dönmelerini sağlamak zor olabilir. Karıncaların tek bir görevi vardır: kaynakları toplamak, kraliçeyi beslemek, koloniyi korumak.

Kanepenizin altında kırıntılar veya tezgahlarınızda yiyecek artıkları varsa (hatta koltuk minderlerinizde bile), bu iç mekan karınca sorununuzun kaynağı olabilir. Hiçbir yiyecek kaynağı bir karınca için çok küçük değildir; birkaç kırıntı bile yeterlidir. 3

Bunun işe yaramasının nedeni: Karıncalar evinizin içinde doğrulanmış bir yiyecek kaynağı bulamazlarsa, günlerine devam etmeleri muhtemeldir. Birincil ilgi alanları yiyecek toplamak ve diğer karıncalara da nerede bulacaklarını işaret etmektir. Potansiyel yiyecek kaynaklarını ortadan kaldırarak, bir karınca büfesini ortadan kaldırıyorsunuz!

16. Mühür Giriş Noktaları

Evde süpürgeliklerde ve duvarda sürünen karıncalar

Bu adıma yaklaşmanın birkaç yolu vardır. Karıncaların evinize girdiği yeri düşünerek başlayın, sonra:

  1. Pencere sinekliklerinin deliksiz ve iyi, çalışır durumda olduğundan emin olun
  2. Pencere ve kapı çerçeveleri etrafındaki çatlakları ve fayanslarınızdaki çatlakları kapatın
  3. Evinizde karıncalar tekrarlayan bir sorunsa ve süpürgeliklerin arkasından çıkıyorlarsa, karıncaların (ve örümcekler gibi diğer zararlıların!) girmesini önlemek için süpürgeliklerinizi macunlamanın zamanı gelmiş olabilir.

Bunun işe yaramasının nedeni: Karıncalar bunu bulamazlarsa yiyecek bulamazlar ve yiyecek bulamazlarsa içeride yerleşik bir sorun haline gelme olasılıkları düşüktür.

 

17. Evinizin Etrafındaki Peyzaj

Kadın, budayıcı ve eldivenlerle leylak çalısındaki solmuş çiçekleri kesiyor

Bahçenizdeki bitkilerin iyi bakılmış ve budanmış olduğundan emin olun , özellikle evin yanındakiler. Bitkiler temelin etrafında en az 18 inç temizlenmelidir. Ayrıca, çatı hattına veya oluklara sarkan çalı veya ağaç dallarının da budanmış olduğundan emin olun.

Bunun işe yaramasının nedeni:  Karıncalar dünya çapında bir sorundur ve onları bahçenizden tamamen uzak tutmak imkansızdır. Asıl amaç onları ait oldukları yer olan dışarıda tutmaktır ve eve bitişik bitkiler ve dallar, yiyecek aramak için evinize girmeyi uman karıncalar için otoyollar haline gelebilir.

18. Evcil Hayvan Mamasını Uzak Tutun

Beyaz seramik kapta kuru kedi maması ve beton zemine dağılmış peletler
  

Karıncalar evcil hayvan mamasını sever, özellikle de kaldırım karıncası gibi karıncalar. Kaldırım karıncaları yağlı, protein açısından zengin yiyecekleri sever ve evcil hayvanınızın kahvaltısını, öğle yemeğini veya akşam yemeğini mutlulukla yerler. Tüylü dostunuz yemeğinin tadını çıkarmadığında, yiyeceği kaldırın, başıboş parçaları süpürün ve yiyecekleri ortalıkta bırakmayın! 3

Bunun işe yaramasının nedeni: Evcil hayvan maması, genellikle göz ardı edilen bir karınca gıda kaynağıdır. Evcil hayvan mamasını karıncalar için ortalıkta bırakmak karınca sorununa davetiye çıkarmak olabilir ve eğer onu dışarıda bırakıyorsanız (özellikle geceleri) rakunlar gibi diğer hayvanları da çekebilirsiniz .

 

19. Nem Sorunlarını Ele Alın

Oturma odasında lamine ahşap zeminde su

Marangoz karıncalar, nem karıncaları, termitler ve diğer ahşap hasarlı zararlılar yuva yapmak için nemden zarar görmüş ahşap ararlar. Evinizin bakım ihtiyaçlarının başında kalarak ve sızıntıların ve su hasarlarının hızla onarılmasını sağlayarak, karınca sorunu için ideal bir üreme alanı yaratmaktan kaçınırsınız. 3

Bunun işe yaramasının nedeni: Evinizdeki ahşaba zarar verecek bir sızıntıyı gözetimsiz bırakmak, bir bakıma karınca sorununa davetiye çıkarmaktır. Nemden zarar görmüş ahşap, karınca yuvalarının içi de dahil olmak üzere evinizde her türlü soruna yol açabilir. Sızıntıları hızla giderin ve evinizi korumak için nemden zarar görmüş tüm ahşapları değiştirin.

 

20. Enfekte Ev Bitkilerinizi Tedavi Edin

Bir ev bitkisinden küçük beyaz böcekleri çıkarmak

Her türden karınca, iç mekan çiçeklerinizin ürettiği koku olan tatlı kokuları arar. İç mekan bitkilerinizin karınca istilasına neden olması mümkündür, ancak saksı bebeklerinizi düzenli olarak gözlemlemek ve istilanın ilk belirtilerini tedavi etmek bitkilerinizi sağlıklı ve evinizi karıncalardan uzak tutar.

Saksı bitkilerinizin etrafında bir karınca sürüsü fark etmeye başlarsanız, bitkilerinize sarımsak spreyi sıkmak sorunu ortadan kaldıracak ve bitkilerinizin sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. Sarımsak spreyi oluşturmak için şunlara ihtiyacınız olacak:

  • 1 diş sarımsak, soyulmuş
  • 1 yemek kaşığı ağartıcı içermeyen bulaşık deterjanı
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 su bardağı su

Tüm bu malzemeleri bir sprey şişesinde birleştirin ve ardından bitkinizin yapraklarına ve toprağına püskürtün. Daha da etkili bir çözüm için, karıncaların karbonatı sindirip ölmesi için 2 yemek kaşığı karbonat ve bir litre su karıştırın.

Neden işe yarıyor: Karıncalar sarımsağın kokusundan nefret ederler ve spreyin kokusunu aldıkları anda bitkiden kaçarlar.

 

Karıncalardan Kurtulmak İçin Ek İpuçları

  • Bunlardan bazılarıBu doğal karınca kovucuların karıncaları temas ettikleri anda öldürmek yerine sadece başka bir yöne doğru uzaklaştırır.
  • Bir böcek ilaçlama şirketini aramayı düşünün.
  • Yakınınızdaki hırdavatçıda satın alabileceğiniz pestisitler bulunmaktadır.
  • Pestisitleri kullanırken her zaman önlemler alın; eldiven ve kapalı burunlu ayakkabı gibi güvenlik ekipmanları giyin ve ilacı vücudunuzdan uzakta, evin her yerine sıkın.
  • Böcek ilaçlarını çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği yerlerde saklayın; çünkü bu solüsyonlar yutulduğunda ölümcül olabilir.
Karıncalar Karbonatla Nasıl Öldürülür
Karıncalar Karbonatla Nasıl Öldürülür

About The Author

Bir yanıt yazın