Binilebilir Unicorn robot: Çocuklar için dört ayaklı bir arkadaş

Bu hafta 45. Bangkok Uluslararası Motor Show’un salonlarında dolaşırken kişisel robotik için gizli potansiyel benim için çok gerçek oldu .

 

XPeng Unicorn, XPeng'in otonom araç sistemi mimarisine dayanan bir yazılım sistemine ve XPeng Robotics'in X-arm 2.0'ına dayanan altı serbestlik derecesine sahip mücevher benzeri bir robotik kuyruğa sahiptir. En önemlisi, iç mimarisi, bir çocuğun macera arkadaşı olarak karşılaşabileceği düşmanca ortamla başa çıkabilecek kadar hafif, daha güçlü ve sağlam olacak şekilde geliştirilmiştir.
XPeng Unicorn, XPeng’in otonom araç sistemi mimarisine dayanan bir yazılım sistemine ve XPeng Robotics’in X-arm 2.0’ına dayanan altı serbestlik derecesine sahip mücevher benzeri bir robotik kuyruğa sahiptir. En önemlisi, iç mimarisi, bir çocuğun macera arkadaşı olarak karşılaşabileceği düşmanca ortamla başa çıkabilecek kadar hafif, daha güçlü ve sağlam olacak şekilde geliştirilmiştir.

 

XPeng standının arka tarafında, tabelası, video ekranı olmayan, hatta ne olduğu hakkında hiçbir bilgi olmayan yalnız bir sergi vardı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, hiç kimse robotik Büyük Danimarkalıya dikkat etmiyordu.

Bunun ne olduğunu hemen anladım ve 20 metre ötemdeki kalabalığın, uzun vadede çığır açıcı ve potansiyel olarak daha önemli olduğunu düşündüğüm bir şeyi neden görmezden geldiğini kavramsal olarak kavramaya çalıştım.

Çocuklar için dört ayaklı bir arkadaş fikri 18 ay önce bir konsept olarak ortaya atılmıştı, ancak o zamanlar pratik Yapay Zeka’nın devasa varlığı henüz fark edilmemişti ve dört ayaklı bir aracın midilli benzeri bir deneyim sunması fikri yenilikçi olmasına rağmen, sanırım çoğu kişi bunu Sony’nin Aibo’su ve dünya çapında geliştirilmekte olan diğer dört ayaklı robotlar gibi aynı popo sallayan arkadaş kategorisine koydu.

Kuyruk yerine ekstra yetenekli geri çekilebilir bir kolun eklenmesi, Unicorn'un kişisel hizmet robotu olarak çok kullanışlı olma potansiyelini artırdı.
Kuyruk yerine ekstra yetenekli geri çekilebilir bir kolun eklenmesi, Unicorn’un kişisel hizmet robotu olarak çok kullanışlı olma potansiyelini artırdı.

İlk olarak, tek boynuzlu atın kuyruğunu minyatür bir endüstriyel kalitede robotik kola dönüştürerek, Unicorn’un pratikliğinin kuantum sıçraması yaptığı gerçeğini fark etmemiz gerekiyor.

-Ayrıntıları belirlemek zor olsa da, benim anladığım kadarıyla kuyruk 3 kg’a kadar nesneleri kavrayabilecek, kaldırabilecek ve taşıyabilecek ve XPeng imparatorluğunda tüm cephelerde gelişimin yıldırım hızıyla ilerlediğini açıkça görebiliyoruz, bu nedenle yazılım bu tür getirme ve taşıma yetenekleri için geliştikçe, gerçek bir kullanışlılık olası görünüyor.

Bir arabanın altına sıkıştığınızda tek boynuzlu at arkadaşınıza “lütfen bana 5/8 açık uçluyu uzatabilir misin” diyebilmek sadece bir başlangıç ​​olabilir.

XPeng, Yapay Zeka’nın gelişen kapasitesinden yararlanmaya niyetli ve Unicorn artık aklınıza gelebilecek hemen hemen her çabada zeki, anlaşılır ve fiziksel olarak yetenekli bir işbirlikçi olmak için gereken çerçeveye sahip gibi görünüyor.

Unicorn'un son derece becerikli kuyruğuna ihtiyaç duyulmadığında, onu güvenli bir şekilde arka bacaklarının arasına sıkıştırır.
Unicorn’un son derece becerikli kuyruğuna ihtiyaç duyulmadığında, onu güvenli bir şekilde arka bacaklarının arasına sıkıştırır.

Mücevher benzeri kuyruğun ucundaki kıskaç benzeri kavrama aletini düşünürken harika bir şey oldu.

XPeng Robotics çocuklara hitap edecek bir ürün inşa etmeye koyulduysa, Unicorn'u gözlemlediğim ilk birkaç dakika, amacına ulaştığına beni ikna etti. (Ne yazık ki) anonim küçük arkadaşımın bu karşılaşmayı hatırlayacağından pek şüphem yok - izlerken onun saat hızı arttı.
XPeng Robotics çocuklara hitap edecek bir ürün inşa etmeye koyulduysa, Unicorn’u gözlemlediğim ilk birkaç dakika, amacına ulaştığına beni ikna etti. (Ne yazık ki) anonim küçük arkadaşımın bu karşılaşmayı hatırlayacağından pek şüphem yok – izlerken onun saat hızı arttı.

Küçük bir çocuğun Unicorn’u ilk kez görmesini izledim. Birkaç saniye boyunca büyülenmiş gibi durdu, sonra yanına yürüdü ve Unicorn’u ayrıntılı bir şekilde incelemeye başladı.

Hikayemizin kahramanı Tekboynuz'a adeta büyülenmişti.
Hikayemizin kahramanı Tekboynuz’a adeta büyülenmişti.

Bu küçük adamla karşılaşmam (kusura bakmayın, bir ismimiz yok) beni bu ürünün potansiyeli konusunda tamamen ikna etti.

En başından itibaren ne için tasarlandığını bildiğinden eminim. Tekboynuza büyülenmiş bir şekilde baktı. Yemin ederim ki beynindeki sinapsların ateşlendiğini görebiliyordum, tamamen içine dalmıştı ve… annem birkaç dakika sonra bile devam etmek istediğinde, olduğu yerde duruyordu. Tamamen hareketsiz, ışıksız ve sessiz bir dört ayaklıydı ve tam işlevsel yeteneklerini anlamamış olsa da, emin olun ikna olmuştu !

Genç arkadaşımın neredeyse anında nasıl büyülendiğini görünce, çocuk robotik alanında gelecekte önemli avantajları olan bir endüstrinin var olduğundan eminim, özellikle de meraklı zihinlere her şeyi hatırladıkları bir zamanda sağlam bir anlayış kazandırabilmek açısından.

Her şeyin tek kesin çözümü herkes için daha iyi bir eğitimdir ve herhangi bir soruyu cevaplayabilen (veya ebeveynler olarak koyduğunuz yapay zeka kurallarına bağlı olarak, nasıl ele alınacağı konusunda değerlendirme için soruyu size yönlendirebilen) bir arkadaşa sahip olmak, daha dengeli, daha iyi bilgilendirilmiş insanlar yetiştirmede önemli faydalar sağlayabilir.

Hayatın bu özellikle biçimlendirici aşamasında tutarlı, ahlaklı, bilgilendirici ve bilge bir akıl hocasının yanı sıra, geleceğe doğru hızla ilerliyoruz… Tekboynuz’u önümüzde bizi bekleyen şeylere karşı bir eğitim olarak düşünün.

About The Author

Bir yanıt yazın