Savunma sanayi şirketi şimdiye kadarki en büyük sürü yeteneğine sahip okyanus insansız hava aracını duyurdu

Corsair, koordineli bir savaş sürüsü oluşturmak için diğer otonom gemilerden oluşan bir filoya katılabilir

Austin, Teksas merkezli bir savunma teknolojisi şirketi olan Saronic, şimdiye kadarki en büyük otonom yüzey gemisi olan Corsair’i duyurdu.

    -ABD Donanması için “binlerce” konuşlandırılabilen, özelleştirilebilir yeteneklere sahip 24 ft (7,3 m) uzunluğunda şık bir gemi.

“İHA’yı düşündüğünüzde, havada uçan birçok otonom makineden herhangi birini düşünmeniz muhtemeldir. Ancak yüzey tabanlı okyanus İHA gemileri de vardır ve ABD Savunma Bakanlığı (DoD), Replicator girişimi aracılığıyla bunları stoklamayı amaçlamaktadır. Replicator’ın misyonuna göre, program 18-24 ay içinde veya Ağustos 2025’e kadar, birden fazla savaş alanında binlerce ölçekte savaşçılara tüm alanlarda aşınabilir otonom sistemler sunacaktır.”

 

Saronic, bu hafta yaptığı duyuruyla bu zorluğa hazır olduğunun sinyalini verdi.

    –Şirket Medium’da yayınlanan bir gönderide “24 feet uzunluğundaki Corsair, Saronic’in otonom sistemler serisindeki en büyük ASV’dir . Corsair, ABD Donanması ve müttefiklerinin acil operasyonel gereksinimlerini karşılamak, düşmanları caydırmak ve bir kuvvet çarpanı olarak hizmet etmek üzere tasarlanmıştır.”

 

Gemi, 1.000 deniz mili menzilde otonom olarak çalışabilir, 1.000 lb (454 kg) yük kapasitesine sahiptir ve 35 knot’un (40 mph) üzerinde hızlara ulaşabilir. Her Corsair kendi başına çalışabilir veya sürü olarak işlev görmek için kendi türünden daha fazlasıyla birlikte çalışabilir.

    –Şirket, “Corsair, deniz alanı farkındalığından kinetik ve kinetik olmayan etkilerin sağlanmasına kadar çok çeşitli stratejik açık deniz operasyonlarını destekleyebilir. Denizcileri tehlikeden uzak tutarken deniz gücünü genişletir.”

Saronic, Corsair’in en büyük avantajlarından birinin, geminin yükünden, gemiye yerleştirilen yazılım ve yapay zeka teknolojisine kadar tamamen özelleştirilebilir olması olduğunu söylüyor.

    –Saronic’in kurucu ortağı ve CEO’su Dino Mavrookas, “Corsair, güvenilirlik, performans veya yetenekten ödün vermeden yüzlerce veya binlerce kişiye ulaştırılabilen, yıpranabilir otonom bir platforma olan deniz kuvvetlerimizin ihtiyacına cevaptır. Corsair ile Donanmanın insanlı ve insansız sistemlerden oluşan hibrit bir filo vizyonunu gerçekleştirmesine yardımcı olmaya hazırız.”

 

Breaking Defense’in haberine göre , Saronic düzenlediği basın toplantısında şu anda prototipler üzerinde çalıştığını ancak seri üretime geçmenin çok da uzakta olmadığını belirtti.

     –Mavrookas muhabirlere, “Hepsi şu anda geliştirme aşamasında olan beş prototip üretiyoruz. Son kullanıcılarla canlı gösteriler yaptık ve şu anda yüksek hızlı üretime ve imalata doğru ilerliyoruz. Yani, önümüzdeki yıl yüzlerce ve yüzlerce Corsair üreteceğiz ve bunu binlerceye ölçeklendirebileceğiz.”

2022 yılında kurulan şirket, Temmuz ayında B serisi finansmanında 175 milyon dolar toplayarak operasyonlarını hızlandırmak için yeterince iyi finanse edilmiş durumda .

Corsair’ler, DoD’ye otonom filolarını inşa etmek için toplamda üç gemi seçeneği sunmak üzere Saronic’in diğer gemilerine katılacak. Bunlar arasında, “gelişmiş sensörler ve alan farkındalığını artırmak ve tartışmalı sularda çeşitli etkiler sunmak için yapılandırılabilir bir yük bölmesiyle donatılmış” 6 ft (1,8 m) uzunluğunda bir gemi olan Spyglass da yer alıyor.

Ayrıca, 14 ft (4,3 m) uzunluğunda olan ve “Ortak Kuvvet için, dolaşan mühimmatları konuşlandırma, uyarlanabilir C2 ağlarındaki iletişim düğümlerini bağlama ve diğer yüzey araçlarını tanımlama, sınıflandırma ve izleme dahil olmak üzere kritik roller üstlenmek üzere inşa edilmiş” Cutlass da var.

Kaynak: Saronic

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

   

 

   

About The Author

Bir yanıt yazın