menopoz önleme ilacı

menopoz önleme ilacı

Araştırmacılar, yenilikçi aşılarının menopozun başlamasını önleyebileceğine inanıyor.

Yeni Menopoz Önleme İlacı Aşlangıcı Geciktirebilir, Kadınların Ömrünü Uzatabilir

Menopoz uzun zamandır kadınlar için hayatın bir gerçeği olarak kabul ediliyor; peki ya sıcak basması, gece terlemesi, ruh hali değişiklikleri ve diğer rahatsız edici yan etkileri önlemenin bir yolu olsaydı ?



 

Araştırmacılar cevabı bulduklarına inanıyorlar.

–   Biyoteknoloji şirketi Oviva Therapeutics’teki bilim insanları:

”Östrojen, progesteron ve anti-Müllerian gibi üreme hormonlarının seviyeleri gibi 45 ila 55 yaşları arasında ortaya çıkan menopozun başlangıcını potansiyel olarak ve süresiz olarak geciktirebilecek bir enjeksiyon geliştirdik.”

Araştırmacılar, yenilikçi aşılarının menopozun başlamasını önleyebileceğine inanıyor.

–   Oviva Therapeutics moleküler biyoloğu Dr. Daisy Robinton:

“Bu ilaç menopozu geciktirmekle kalmadı, hatta önleyebilir”

İğne, yumurtalıklarda üretilen ve yumurtlamada rol oynayan AMH düzeylerini artırıyor ve ardından menopozu kendi yolunda durdurabiliyor.

“AMH hormonu menopoza kadar geçen süreyi kontrol ediyor ve aslında kadınlarda fren görevi görüyor”

“Yumurtalık rezervinin (yumurtalıklardaki yumurta sayısı) kaybını yavaşlatmak ve menopoza giden yolu uzatmak için AMH’yi kullanabiliriz.”

Birkaç ayda bir uygulanan çığır açan ilaç, güvenlik açısından kemirgenler üzerinde test ediliyor ve başarılı olduğu kanıtlanırsa önümüzdeki yıllarda insanlar üzerinde de test edilebilecek.

İleriki aşamalarda insanlarda kullanılması onaylanırsa, pahalı araştırmalar nedeniyle tedavinin maliyeti altı rakama kadar çıkabilir.

Ekibinin bulgularını Yaşam Boyu Zirvesi’nde açıklayan Robinton, ilacın menopozun gerçekleşmesini “engelleyebileceğini” söyledi.

Araştırmacılar enjeksiyonla ilişkili herhangi bir olumsuz etkiyi vurgulamasa da, menopozdaki kadınlarda semptomları hafifletmek için östrojen ve progesteron düzeylerini artıran ancak başlangıcını geciktirmeyen hormon replasman tedavisi , kanser, kan pıhtılaşması riskinin artmasıyla ilişkilendirildi.

 

–    Robinton:

“Yumurtalıklarımız ve bir kadının vücudu birçok yönden gerçekten sağlığın merkezidir; bunların ürettiği hormonlar bir kadının üreme yıllarında bir tür homeostazis veya tutarlı bir yaşam kalitesi sağlar. eğer üreme organları normal aralıkta çalışıyorsa. Sorun sadece uzun vadeli doğurganlıkla ilgili değil..

Görüyoruz ki bir kadın menopoza girdiğinde, kardiyovasküler hastalık riskinde önemli bir artış oluyor, nörobilişsel sağlıkta çok önemli düşüşler oluyor (pek çok kadın ‘beyin bulanıklığı’ yaşıyor) ve anksiyetede, depresyonda, duygudurum bozukluklarında ve birçok uyku bozukluğunda artış.”

Araştırma, menopoza farklı bir yaklaşım getirilmesi yönündeki son çağrıyı takip ediyor.

Bu ay Lancet’te yayınlanan farklı bir uzman ekibi , menopozun tedavi edilmesi gereken bir durum olarak değil, yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

“Semptomların yönetimi önemli olsa da, menopoza tıbbi açıdan bakmak kadınları güçsüzleştirebilir, aşırı tedaviye yol açabilir ve yaşla birlikte daha iyi zihinsel sağlık ve adet görmeme, adet bozuklukları ve doğum kontrolünden kurtulma gibi potansiyel olumlu etkilerin gözden kaçırılmasına yol açabilir.”


&nbsp



About The Author

Bir yanıt yazın