Marsilya Müzesi, çıplak ziyaretçilere natürist sergiyi açtı

Marsilya Müzesi, çıplak ziyaretçilere natürist sergiyi açtı

Marsilya Müzesi, çıplak ziyaretçilere natürist sergiyi açtı

Çıplak izleyiciler, ayda bir akşam Naturist Paradises’ta ağırlanıyorlar; tabii ayakkabı giymeleri şartıyla.

Marsilya Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi’ndeki en yeni serginin önemli bir parçası çıplaklar; üstelik yalnızca duvarlarda değil.

Mucem adlı müze, ziyaretçilerine sanat eserlerini ayakkabıları dışında çıplak bir şekilde görme imkânı sunarak, natürizmle ilişkilerini keşfetme olanağı sağlıyor.

Fransa’nın FFN natürist örgütünden Eric Stefanut, çıplak ayaklara itirazları olmadığını ancak ayakkabı giyme konusunda ısrarcı olmalarının müzenin parke zeminine karşı bir önlem olduğunu söyledi. “Kıymık batmasını önlemek için” dedi.

Naturist Paradises sergisine çıplak ziyaretler, müzenin normalde kapalı olduğu ayda bir akşam Fransız Naturist Federasyonu ile ortaklaşa düzenleniyor. Müze, “Bu nedenle, katılan ziyaretçiler natürist ve çıplaktır” dedi.

Sergide, Fransa ve İsviçre’deki natürist toplulukların yanı sıra kamu ve özel koleksiyonlardan gelen 600’den fazla fotoğraf, film, dergi, resim, heykel ve diğer sanat eserleri yer alıyor.

     –Müze: “Fransa, natüristler için dünyanın önde gelen turizm merkezidir: Ilıman iklimi ve üç denizin varlığı, İsviçre hariç, Avrupa’nın başka yerlerinde natürizmin yerleşik topluluklar dışında daha özgürce uygulandığı çok az sayıda gerçek eşdeğeri bulunan toplulukların kurulmasını kolaylaştırmıştır..

Bugün, doğada çıplaklığa dair yeni bir çılgınlık var, sağlıklı, vejetaryen diyetler arayışı ve açık havada doğal terapilerin, meditasyonun ve yoganın kullanımıyla el ele giden bir çılgınlık. Bu yaşam tarzları, bedenlerimizi ağırlaştıran emirlerin reddedilmesiyle birlikte, dünün ve bugünün natürizminde söz konusu olan konuları anlamak için anahtarlardır.”

Çıplak bir adam, bir müzede çıplak bir çiftin heykeline bakıyor.
Çıplaklık etkinlikleri, müzenin genellikle kapalı olduğu ayda bir kez düzenleniyor. 

Mucem’in Ağustos ayındaki çıplaklar sergisine gelen 80 çıplak ziyaretçi arasında Kieren Parker-Hall ve Alex Parry de vardı ve sergiyi çıplak gezmenin “hayat boyu bir kez yaşanacak” bir fırsat olduğunu söylediler.

Bath’lı 28 yaşındaki web geliştiricisi Parker-Hall, AFP’ye “İngiltere’de pek fazla natürist şey yok” dedi. “Soğuk.”

    –Bristol’dan 30 yaşındaki vitray sanatçısı Parry: “İngiltere’de çıplak olmak biraz tuhaf, utanç verici bir şey olarak görülüyor,” dedi.

   –Marsilya Naturist Derneği Başkanı Bruno Saurez, ziyaretçilere hareketin 19. yüzyılda İsviçre ve Almanya’da ortaya çıktığını söyledi. Fransa’nın ilk Naturist grubu, ülke çapında yayılmaya başlamadan önce 1930’da Güneydoğu Provence bölgesinde kuruldu.

Saurez, Akdeniz iklimi nedeniyle Marsilya’nın çok sayıda özel natürist merkeze ev sahipliği yaptığını sözlerine ekledi.

Ayda bir kez düzenlenen natürist izleme etkinliğine katılanların çıplak olmasının zorunlu olup olmadığı sorulduğunda, Mucem sözcüsü, bilet ayırtanların belli bir düzeyde soyunmasının “mantıklı” olduğunu söyledi.

“O saatlerde tam giyinik olarak ziyarete gelmek isteyen biri biraz tuhaf karşılanabilir” dediler.

Sergi 9 Aralık’a kadar açık kalacak.

Marsilya Müzesi, çıplak ziyaretçilere natürist sergiyi açtı
Marsilya Müzesi, çıplak ziyaretçilere natürist sergiyi açtı

About The Author

Bir yanıt yazın