Google'ın X Labs'ından elektrikli pantolonla dağa tırmanın

Google'ın X Labs'ından elektrikli pantolonla dağa tırmanın

Google’ın X Labs’ından elektrikli pantolonla dağa tırmanın

Google X Labs’ın yan kuruluşu Skip’e göre yeni bir ‘güçlendirilmiş pantolon’ seti bacak gücünüzü %40’a kadar artırabilir veya yaklaşık 30 lb (14 kg) daha hafif hissetmenizi sağlayabilir.

Bu ‘dağ keçisi’ dış iskeleti açık hava yürüyüşündeki fiziksel engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Skip, MO/GO pantolonunu yaratmak için üst düzey bir açık hava giyim şirketi olan Arc’teryx ile ortaklık kurdu – tabii ki MOuntain/GOat anlamına geliyor.

Bu, yerleşik hibrit yumuşak/sert dış iskelete sahip, sağlam görünümlü bir açık hava pantolonu.

-Diz eklemi servo motorları, yürüyüş veya tırmanış sırasında dörtlü ve arka uyluk kaslarına yardımcı olarak giyen kişiye %40 güç artışı sağlayabilir.

Kaslar üzerindeki işleri kolaylaştırmak, patikalarda dayanıklılığınızda büyük bir fark yaratabilir. MO/GO sisteminin pili üç veya daha fazla saat dayanır, yokuş yukarı çıkmanıza yardımcı olur ve yokuş aşağı kısımlarda dizlerinizi desteklerken kendini şarj eder – tıpkı bir elektrikli arabanın rejeneratif frenleme kullanması gibi.

Arc’teryx, 30 yılı aşkın süredir faaliyette olup tırmanma, kayak ve dağcılık giyim ve ekipmanları konusunda uzmanlaşmış olup, Skip’in teknolojisi için sağlam bir ortaktır.

Zealand, geliştirme sırasında teknolojinin insanlara kapılar açtığını söylüyor – örneğin 25 yıldır bir merdiven çıkamayan ancak güçlendirilmiş bacak destekli teknolojiyi kullanarak iki kez hızlı bir şekilde çıkabilen bir kadın. Ya da son zirvesine ulaştığını düşünen ancak şimdi biraz mekanik yardımla tekrar orada olan yaşlanan bir dağcı.

MO/GO tıbbi bir cihaz olarak tanıtılmıyor. Bunun yerine, kullanıcının daha az eforla daha az kas yorgunluğu ve eklem rahatsızlığı yaşamasını sağlamak için tasarlanmış bir hareketlilik cihazıdır. Sadece yukarı çıkarken %40’lık bir destekle değil, aşağı inerken dizleriniz için destekle, ayak seslerini sönümler.

 

Zealand, sonunda FSA (Esnek Harcama Hesapları) kapsamının kullanılabilirliğini sağlamayı planlıyor ve Skip, Parkinson gibi rahatsızlıklar için klinik deneyler yürütüyor; ancak MO/GO’nun tıbbi cihaz olarak nitelendirilmesi yıllar alabilir.

Şimdilik Skip, bu yılın ilerleyen zamanlarında 2.250$ gibi yüksek bir fiyata ürün göndermeye başlayana kadar batı Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da kiralama hizmeti sunuyor. Bu, bacak başınadır – iki tane varsa iki katına çıkarın, yani kesinlikle ucuz değil. Öte yandan kiralamalar, sizi sadece 80$ karşılığında güzel bir öğleden sonra dışarı çıkarabilir, bu da çok daha ulaşılabilir bir fiyattır.

Ve eğer Çin’e gitmeye hazırsanız, kesinlikle daha ucuz seçenekler de var – örneğin Dnsys X1 dış iskeleti , iki katından daha güçlü görünüyor, her iki bacağı da kaplayan ve yedek bir batarya ekleyen bir karbon/titanyum versiyonuyla kalça eklemine asistanı yerleştiriyor ve 1000 ABD dolarından daha düşük bir fiyata. Daha az tepe gücü ve azami hıza sahip olsa da 500 ABD dolarının altında bir ‘Lite’ versiyonu da mevcut.

 

Kathryn Zealand'ın prototipi (resimde) San Francisco'daki Sales Force kulesinin tepesine 61 uçuşluk bir uçuş için yeterliydi (resimde yok)
Kathryn Zealand’ın prototip

 

Skip MO/GO pantolon, çocuğunuz dik bir arazide 10 mil yürüyüşe hazır olmadığında anne ve babalar için harika bir seçimdir
başardı ve Alphabet ona teknolojinin fikri mülkiyet haklarını satmasa da, şirketi büyütüp artık bağımsız olan Skip Innovations Inc. adlı girişimin kurucusu ve CEO’su olmayı başardı.

 

Skip MO/GO pantolonu dağda ve dağ dışında size yardımcı olacak

Skip şimdiye kadarki en teaser videosunu yayınladı. Şuna bir bakın:

Yeni MO/GO!’nun fragmanı

 

Google'ın X Labs'ından elektrikli pantolonla dağa tırmanın
Google’ın X Labs’ından elektrikli pantolonla dağa tırmanın

About The Author

Bir yanıt yazın