Türkiye, Filistinlileri korumak için İsrail'e 'girmekle' tehdit ediyor

Türkiye, Filistinlileri korumak için İsrail'e 'girmekle' tehdit ediyor

Türkiye, Filistinlileri korumak için İsrail’e ‘girmekle’ tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı, “İsrail’in Filistin’e bu saçmalıkları yapamaması için Türkiye’nin çok güçlü olması gerekiyor” dedi.

Türkiye lideri, Filistinliler adına müdahale etmek üzere NATO’nun ağır toplarını İsrail’e göndermekle tehdit ediyor ve bu tehdit giderek artan bir bölgesel çatışma korkusu yaratıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitinginde yaptığı konuşmada, “İsrail’in Filistin’e bu saçmalıkları yapamaması için Türkiye’nin çok güçlü olması lazım” dedi .

Erdoğan: “Karabağ’a nasıl girdiysek, Libya’ya nasıl girdiysek, aynısını onlara da yapacağız” .

Erdoğan, İslamcı destek tabanına hitap etmek için sık sık retorik hamleler yapıyor, ancak Türkiye aynı zamanda önemli bir askeri aktör ve NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip ve Suriye ve Irak da dahil olmak üzere bölgede önemli buluşlar yapmaya istekli.

-Türkiye, 2020 yılında Ermenistan’a karşı gerçekleşen İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan’ı desteklemiş olsa da, doğrudan bir müdahalesi olduğunu uzun süre reddetmiş ve 2020’den bu yana Birleşmiş Milletler tarafından tanınan hükümeti desteklemek amacıyla Libya’ya asker konuşlandırmıştır.

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Erdoğan’ın sözlerine sosyal medyada yaptığı paylaşımda yanıt vererek , onu Irak diktatörü Saddam Hüseyin’e benzetti: “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden gidiyor ve İsrail’e saldırmakla tehdit ediyor. Sadece orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin,”

Erdoğan, İsrail’in Hamas ile olan çatışması sırasında İsrail’in davranışlarını sert bir şekilde eleştirdi, İsrail lideri Benjamin Netanyahu’yu soykırımla suçladı, İsrail ile tüm ticareti durdurdu ve Türk büyükelçisini geri çağırdı.

İsrail de buna karşılık Türkiye’deki diplomatlarını geri çağırdı ve Ankara’yı Hamas ve İran’ı desteklemekle suçladı .

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da pazartesi günü Netanyahu’yu Adolf Hitler’e benzeterek sert bir dille eleştirdi..

 

Türkiye, Filistinlileri korumak için İsrail'e 'girmekle' tehdit ediyor
Türkiye, Filistinlileri korumak için İsrail’e ‘girmekle’ tehdit ediyor

About The Author

Bir yanıt yazın