Maglev titanyum kalp artık canlı bir hastanın göğsünün içinde vızıldıyor

Maglev titanyum kalp artık canlı bir hastanın göğsünün içinde vızıldıyor

Maglev titanyum kalp artık canlı bir hastanın göğsünün içinde vızıldıyor

BiVACOR total yapay kalp, büyük bir yumruk büyüklüğündedir

Yüksek hızlı demir yolu hatlarıyla aynı teknolojiyi kullanan BiVACOR tarafından üretilen tamamen mekanik kalp ilk kez bir insanın içine yerleştirildi. Bu başarı, kalp nakli bekleyen insanların hayatta kalması için önemli bir adım teşkil ediyor.

Toplam yapay kalp (TAH), ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından denetlenen erken bir fizibilite çalışmasının parçası olarak nakledildi.

    –İmplantasyon ameliyatının gerçekleştirildiği Texas Kalp Enstitüsü:  Kalp ,kanı pompalayan ve bozulan bir kalbin her iki ventrikülünü değiştiren manyetik olarak kaldırılan bir rotor kullanan tek bir hareketli parçaya sahip titanyumdan yapılmış bir biventriküler döner kan pompasıdır.”

2013’ten beri cihaz üzerinde çalışan BiVACOR, cihazın kan dolaşımı işlevini çalıştırmak için manyetik olarak kaldırılan bir rotor kullanmanın avantajının, makineler için o kadar zararlı bir kuvvet olabilen sürtünmenin olmaması olduğunu ve bilim insanlarının etkilerini azaltmanın yollarını aradığını söylüyor.

Cihaz, kullanılan ilk yapay kalp değil – ilk başarılı implant 1969’da gerçekleşti – ancak maglev teknolojisinin bu yeni kullanımını kullanan ilk cihaz.

Yaklaşık yumruk büyüklüğündeki TAH, onu çalışır durumda tutmak için küçük, şarj edilebilir bir harici kontrol cihazı kullanıyor ve dakikada 12 litre kan pompalayabiliyor, BiVACOR’a göre bu, yetişkin bir erkeğin egzersiz yapmasına yetecek kadar.

Şirket ayrıca diğer yapay kalplerin kan pompalamak için esnek polimer diyaframlara güvendiğini, ancak bu tür bileşenlerin yıpranabileceğini belirtiyor.

Uzayda manyetizma yoluyla asılı duran tek bir parçayla -ve valf olmadan- BiVACOR’un kalbi teknik olarak daha uzun süre dayanabilir.

Bununla birlikte, titanyum kalbin tek amacı, kalp nakli bekleyen hastanın hayatta kalmasını sağlamaktır; bu da oyunun bu aşamasında tamamen mekanik kalp geliştirmenin her zaman hedefi olmuştur.

BiVACOR’un kurucusu ve CTO’su Daniel Timms: “Bu başarı, ilk hastamızın ve ailesinin cesareti, ekibimizin özverisi ve Texas Heart Institute’daki uzman işbirlikçilerimiz olmadan mümkün olmazdı.. Gelişmiş maglev teknolojisini kullanan TAH’ımız, kalp nakli beklerken desteğe ihtiyaç duyan son evre kalp yetmezliği olan kişiler için acilen ihtiyaç duyulan bir seçeneği sunmamıza bir adım daha yaklaştırıyor. Klinik denememizin bir sonraki aşamasına devam etmeyi dört gözle bekliyorum.”

Bu aşamada, kalıcı nakil ameliyatını beklerken yakından takip edilecek iki hastaya daha titanyum kalpler nakledilecek.

Kalp yetmezliği dünya çapında en az 26 milyon insanı etkiliyor . Amerikan Kalp Derneği’ne göre , kalp nakli talebi son 30 yıl içinde iki katına çıktı ve bunun sonucunda bugün nakil bekleyen 3.400’den fazla insan var.

BiVACOR’un titanyum kalbi klinik deneylerinden geçerse, bu insanların – ve daha fazlasının – yedek kalpleri gelene kadar hayatta kalması için uzun bir yol kat edebilir.

Kaynak: Texas Kalp Enstitüsü

Maglev titanyum kalp artık canlı bir hastanın göğsünün içinde vızıldıyor
Maglev titanyum kalp artık canlı bir hastanın göğsünün içinde vızıldıyor

About The Author

Bir yanıt yazın