İngiltere’nin Dragonfire lazer silahı ilk kez hava hedeflerini vurdu

 

 

Britanya, Dragonfire yüksek güçlü lazer silahını ilk kez hava hedeflerine ateşledi .

Savunma Bakanlığı’nın Hebrides Menzili’nde Lazer Yönlendirilmiş Enerji Silahı’nın (LDEW) testi, gücünü ve doğruluğunu göstermek için tasarlandı.

Son gerçek dünya olayları, lazer silahlarının modern savaş alanında kesin bir şekilde kullanıldığını göstermiştir.

Modern füzeler, Ukrayna, İsrail ve Kızıldeniz’de görüldüğü gibi, hava tehditlerini büyük bir etkinlikle ortadan kaldırabilirken, her biri milyonlarca dolara mal olan sınırlı bir füze stokunu, yalnızca binlerce dolara mal olan insansız hava araçlarını ve roketleri etkisiz hale getirmek için kullanmanın bir sorunu vardır.

Lazerlerin birçok avantajı vardır. Her ‘atış’ çok uzun menzillerde ışık hızında ilerler ve bir lazer silahı aynı anda birden fazla hedefi vurabilir. Ayrıca aşırı hassasiyetle ve mermi başına oldukça düşük bir maliyetle vurabilirler.

İngiliz hükümeti Dragonfire hakkında pek bir şey söylemiyor, ancak bazı şeyler biliniyor.

Bu, hala sınıflandırılmış listede olan, İngiliz tasarımı bir ışın birleştirme sistemine giren katkılı cam elyaf demetlerine dayanan 50 kW aralığında katı hal lazer silahıdır. Bir taret üzerine monte edilmiş, ayrıca bir elektro-optik kamera ve hedef edinme ve ışın odaklama için ikincil bir lazer vardır.

 

 

 

 

 

Cafemedyam
Dragonfire’ın menzili de sınıflandırılmış olsa da hükümet, hava tehditlerini izleme ve bunlara karşı koyma yeteneğini gösterdiğini söylüyor. Silah, bir kilometrede (0,6 mil) 1 £’luk bir madeni parayı (23 mm/0,9 inç çapında) vurma hassasiyetine sahip ve atış başına maliyeti yaklaşık 10 £ (13 ABD doları). Savunma Bakanlığı için Savunma Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarı (Dstl) liderliğindeki bir ekip tarafından 100 milyon £ (127 milyon ABD doları) maliyetle geliştirilmekte olup, İngiliz Ordusu ve Kraliyet Donanması’nda hizmete girmesi düşünülüyor.
“Bu tür son teknoloji silahlar, pahalı mühimmatlara olan bağımlılığı azaltırken, aynı zamanda yan hasar riskini de düşürerek savaş alanında devrim yaratma potansiyeline sahiptir,” dedi Savunma Bakanı Grant Shapp. “DragonFire gibi ileri teknolojilerde endüstri ortaklarıyla yapılan yatırımlar, oldukça çekişmeli bir dünyada, savaş kazanma avantajımızı korumamıza ve ulusu güvende tutmamıza yardımcı olarak hayati önem taşımaktadır.”
İngiltere'nin Dragonfire lazer silahı ilk kez hava hedeflerini vurdu
İngiltere’nin Dragonfire lazer silahı ilk kez hava hedeflerini vurdu

About The Author

Bir yanıt yazın