Gyros güveç

Gyros güveç

 

Gyros Güveç

Yunan mutfak geleneğinin lezzetlerini modern lezzet tercihleriyle bir araya getiren bu jiroskop ve pirinçli güveç, enfes bir füzyon yemeğidir.

Doyurucu pirinç ve sebzelerle birleştirilen sulu tavuk, hem öğle hem de akşam yemeği için mükemmel olan benzersiz bir lezzet kompozisyonu oluşturur. Aromatik gyro güveç tarifimizi keşfedin!

İçindekiler

Hazırlık

Fırını önceden 180°C’ye ısıtın. Pirinci tuzlu suda (yaklaşık 2 çay kaşığı) yarı pişene kadar pişirin (pişirmeyi paketin üzerinde belirtilen süreden yaklaşık 2-3 dakika önce bitirin) ve pişirme işlemini durdurmak için soğuk suyla durulayın.

Tavuğu damarlardan ve fazla yağdan iyice yıkayıp temizleyin, ardından şeritler halinde kesin. Zeytinyağını bir kaseye dökün, ardından gyro baharatını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tavuğu marineye ekleyin ve tekrar karıştırın. Tavayı ısıtın, ardından tavukları ekleyin. Eti iyice kızarana kadar soteleyin. Bir kenara koyun.

Kabak ve dolmalık biberi yıkayın. Kabağı ikiye bölün, ardından dilimleyin. Dolmalık biberin çekirdeklerini çıkarın, ardından büyük küpler halinde kesin. Bir tavada 20 ml zeytinyağını ısıtın, ardından dolmalık biber ve kabakları soteleyin. Tatmak için baharatlayın. Sebzeleri 4-5 dakika soteleyin, ardından konserve mısırı ekleyin. Karıştırıp 3 dakika daha pişirin. Kızarttıktan sonra bir kaseye aktarın.

Mozzarella peynirini geniş delikli bir rende kullanarak bir kaseye rendeleyin ve bir kenara koyun. Bir kapta domatesli passatayı ekşi krema ve mayonezle karıştırın, tuzla tatlandırın.

Fırına dayanıklı bir tabakta pirinci katlayın ve sos, sebzeler ve gyro tavuğuyla karıştırın. Üzerine mozzarella peynirini yayın. Kabı fırına verin. Peynir eriyene ve güveçte noktalar halinde altın kahverengi olana kadar 20 dakika pişirin.

Gyros güveç
Gyros güveç





 

 

About The Author

Bir yanıt yazın